dijous, 1 de febrer del 2007

la cosa va de carrers


La cançó d'avui forma part del subgrup decadents.

L'estudiant en pràctiques del perruquer caní del gos de la secretària de L'Individu declara en nom d'aquest que en un interessant article del vilaweb s'explica una peculiar relació de carrers curiosos de la Wikipèdia. Un altre dia algú altre de l'staff de L'Individu ja explicarà quan d'infinitament positiu que n'és l'invent de la Wikipèdia, però avui l'estudiant en pràctiques del perruquer caní del gos de la secretària de L'Individu es dedicarà a parlar de carrers, és a dir, de lu que hi ha a les ciutats entre els espais que deixen entre ells els blocs de pisos.

Resulta que el carrer amb el nom més llarg del món és aquest: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. És a una illa gal·lesa que es diu Anglesey i, tot s'ha de dir, els d'allà l'anomenen Llanfair PG, cosa que deu ajudar a estalviar temps i uns quants malentesos. Traduït al català el nom del carrer seria així: "Església de Santa Maria del Clot de l'Avellaner, Ran del Remolí i de la Capella de Sant Tisili de la Balma Roja", de manera que si afegim un "mecagum" a davant del nom tindrem el segon renec més llarg del món (el primer continua sent un que l'estudiant bla bla bla ara mateix no se'n recorda (ja farà memòria i l'escriurà un altre dia)).
El carrer més empinat (cosa que, com diria en Matías, s'esdevé quan veu una carrera despullada) del món és a Nova Zelanda i té un pendent del 35%.
A Àustria hi ha un poble, que no un carrer, que es diu Fucking; segons sembla cada any roben manta vegades el rètol que hi ha a la carretera quan hi arribes.
Finalment, l'estudiant en pràctiques ha decidit excedir-se en les seves obligacions i sota la seva responsabilitat farà dos afegitons a la llista. A Andorra la Vella hi ha un carrer que es diu "El cap del carrer" (per qui no hi trobi gràcia->*)

i a Girona hi ha la plaça més petita del món
, la plaça del Raïm. L'estudiant en pràctiques intentarà afegir-ne la foto ulteriorment.

1 Comentaris:

Anonymous Anònim

Puc suggerir-li a l'estudiant en teòriques, no un carrer d'un poble, sino un poble d'un carrer? Està situat entre Caldes de Malaputa i Cassà de la Ceba. Vós segur que ja sabeu a quin em refereixo, doncs és també una aportació provinciana com la d'Andorra i la de Girona.
El susoditx poble no té carrers, amb nom, només una plaça que se'n diu de l'església (és que és al costat de l'iclesia, és clar), i té tres veïnats, dos dels quals es diuen "Veïnat de Dalt" i "Veïnat de Baix".
Jo, tanta clarividència només l'he vist a l'Havana, on els carrers horitzontals son lletres i els verticals numbrus, i a NY on les avingudes les titulen amb ordinals.
Passi-ho bé

divendres, de febrer 02, 2007 11:19:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici