dilluns, 18 de juny del 2007

kataklysmós



"La publicació aquesta setmana de l'Informe Estadístic sobre l'Energia al món ha atiat el foc de la polèmica entre la indústria, convençuda que el problema de la fi del petroli encara està lluny, i els científics i ecologistes, que critiquen no només que no es prenguin mesures sinó que es continuï actuant com si el petroli fos infinit.
"(...) L'economia mundial consumeix 82 milions de barrils diaris però l'Agència Internacional de l'Energia, tot i reconèixer que la producció dels pous petroliers actuals disminueix en un 5% anual, preveu que la demanda arribarà als 113 milions de barrils diaris l'any 2020. Com serà possible satisfer una major demanda amb una menor oferta?
(...) Segons la indústria, al món encara queda petroli per 40 anys. Per molts científics, en canvi, el punt d'inflexió s'assolirà en els pròxims quatre anys, accelerant la seva extinció definitiva.
(...) Un descens en la producció es tradueix automàticament en un augment del preu del petroli, l'augment del preu dispara la inflació, la inflació fora de control provoca recessió econòmica, i la recessió econòmica crea atur i tensions socials.
(...) A la dècada dels 70 una reducció d'un 5% en la producció va provocar un augment del preu d'un 400%."
L.M., 17-VI-2007

2 Comentaris:

Blogger Lo Marc

Haurem de compra'ns un cotxe que funcioni sense petroli, no?

dimecres, de juny 20, 2007 5:21:00 p. m.  
Blogger L ' Individu

Doncs sí, haurien d'inventar cotxes que funcionessin amb polítics (convenientment triturats, clar). Així de passada canviaríem el món (com diuen els Anonymous...).

dijous, de juny 21, 2007 2:14:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici