dijous, 13 de setembre del 2007

Un pet com un aglà

Doncs això era un camioner mexicà que diumenge passat a les 21.30 h (hora local) anava tan panxo conduint per la carretera que va de Monclova a San Pedro (que segons tot fa pensar es tracta de dues ciutats de Mèxic) quan de sobte va xocar contra un cotxe, que cagum l'ou se li va fotre al davant.
Cal destacar que el camió transportava 22 tones d'explosius.
L'explosió no va ser a l'instant, per la qual cosa el camioner va tenir temps de fugir corrents cap a una direcció indeterminada (però això sí, en línia recta) i aconsellar als presents que fessin el mateix. Però, ai las! Talment com una Cassandra moderna, la majoria de la gent no li va fer gaire cas, de manera que quan l'ineluctable explosió ja no es va poder esperar més i va fer el pet com una aglà que li pertocava, els va fotre a tots un sustu tremendu.
També és probable, però, que no tinguéssin temps (com passa el temps!) de notar ni saborejar l'espant perquè les neurones i coses sangonoses que tenim a dins i que s'encarreguen de fer-nos sentir els sustus, es devien desintegrar abans de fer efectiva en la consciència la sensació de sustu.
Un diari d'ahir assegurava (en el format paper (i no en el digital)) que "una tremenda onda expansiva, que sembró muerte y destrucción en un círculo de unos cuatro kilómetros, sacudió la zona", però sona un pèl exagerat, no? En tot cas, a més de les morts humanes caldria sumar-hi morts innocents d'altres representants del regne animal, com sargantanes, rates, papallones i altres bestioles.
El que no se sap encara és si el camioner va sobreviure o no.
¿Va tenir temps d'allunyar-se lu suficient?
¿On és ara? ¿Al mig de l'oceà, nedant encara sense aturador?