dimecres, 7 de març de 2007

¿Per què la Wikipèdia és tan guai?
1) Perquè és de franc.

1.1) ¿Per què les coses gratuïtes són guais?
Mola maç no haver de pagar res per quelcom que t’interessa; gairebé sempre que una persona dóna quelcom a una altra a canvi de quelcom es produeix un procés nociu d’alienació (ja que el valor de les dues coses intercanviades mai és just, o, en tot cas, és impossible de demostrar-ne objectivament la igualtat), i això és dolent.

1.2) Si algú té un problema i hi està en contra (de les coses de franc), no cal que s’hi acosti. No ha donat res i conseqüentment no té dret a rebre cap indemnització. Les lleis de copyright són absurdes per naturalesa (el perquè d’això, que sembla que no vingui a qüentu, s’explicarà un altre dia en aquest (putu)blog(demerda)).


2) És molt útil.

2.1) La versió anglesa té 1.667.000 articles, la catalana 54.583, la castellana 208.019 i la suahili 3.246 (en total n'hi ha en 250 idiomes). De manera que és el compendi d’informació més complet de la Història.

2.2) Un dels arguments més recurrents en contra de la Wikipèdia és la manca de fiabilitat.
“Quina credibilitat té una enciclopèdia que pot modificar tothom?”, diu la gent.
Això no és ben bé així, ja que hi ha uns administradors que tenen poder sobre els altres, que poden bloquejar gamberros que escriuen tonteries i fer altres coses.
“Ah! Així no és tan lliure com diuen!”, insisteixen els detractors. Cal tenir en compte, però, que aquests “administradors” ho són en tant que dediquen temps de la seva vida a la Wikipèdia, més temps que no pas els que no ho són, i sense rebre a canvi cap compensació econòmica ni de cap altre mena. Tothom pot ser administrador.


3) La Wikipèdia representa la culminació del projecte de l’Éncyclopédie.

3.1) En tant que en aquest blog es fomenta per antonomàsia la individualitat, l’universalització del saber és una de les millors maneres de potenciar singularització i l'originalitat dels individus. L’Encyclopédie de Diderot i D'Alembert va ser un dels primers prototips d'enciclopèdies; la Wikipèdia n’és l'últim.

2 Comentaris:

Anonymous Anònim

Que vols quet diga tros de ruc, ta be Wikipèdia pero tampoc es un Deu creador de totes les coses, a més crec que falten bastans articles en català! A més crec que hi algun altre fallo, com per exemple que molts articles estan imcomplerts o estan dividits en parts per diferents articlesi has de buscar una mik més del compte. Weno dit aixó, sòc un gran consumidor de Wikipèdia.
Més que res, per portat la contraria a aquet putublocdemerda

dijous, de març 08, 2007 8:01:00 p. m.  
Blogger L ' Individu

clar que sí.
Però en fin, 50 mil articles no estan tan malament... i sobre lu que molts són incomplets... ¿a què esperes per completar-los?

divendres, de març 09, 2007 5:57:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici